Asociatia pentru Integrare Europeana Repere

SCOPUL ASOCIATIEI

Asociatia pentru Integrare Europeana REPERE a fost constituita in anul 2002 ca o scoala de formare a liderilor de maine, oferind REPERE de educatie si formare.

Obtinerea Certificatelor CAMBRIDGE de limba engleza, implicarea in proiectele Europene de tineret YOUTH IN ACTION , proiecte de perfectionare in domenii de varf la standarde Europene, toate acestea se adreseaza persoanelor care vor sa-si cladeasca o cariera de lideri conectati la valorile nationale si Europene. Asociatia are sediul principal in Bucuresti si desfasoara activitati in toate judetele Romaniei.

 

VIZIUNEA ASOCIATIEI

REPERE este Asociatia tinerilor - “LIDERI EUROPENI”.

 

VALORILE ASOCIATIEI: RESPONSABILITATE - PERFECTIONARE - RESPECT

 

MISIUNEA ASOCIATIEI

Asociatia  REPERE are drept misiune promovarea integrarii Europene, promovarea valorilor culturale si morale romanesti in spatiul European, formarea tinerilor lideri Europeni, dezvoltarea antreprenoriatului, promovarea femeii si a egalitatii de sanse prin initierea, organizarea si realizarea de activitati care sa stimuleze dezvoltarea locala durabila, parteneriatul si voluntariatul.

Realizarea misiunii se face prin promovarea unor largi parteneriate cu autoritati si institutii publice, cu mediul de afaceri si cu alte ONG-uri.

 

ACTIVITATI:

Activitatile Asociatiei Repere sunt organizate pe centre:

1. CENTRUL EUROPEAN DE TINERET - YOUTH CENTRE

2. CENTRUL CAMBRIDGE - CAMBRIDGE CENTRE

3. CENTRUL EUROPEAN DE CALIFICARI SI MESERII - EUROPEAN WORK CENTRE

4. CENTRUL SOCIAL - SOCIAL CENTRE

5. CLUBUL DE MEDIU - GREEN CLUB

 

1. CENTRUL EUROPEAN DE TINERET - YOUTH CENTRE

CENTRUL EUROPEAN DE TINERET se adreseaza copiilor si tinerilor care sunt implicati in proiecte cu finantare Europeana in parteneriat cu alti tineri din organizatii similare din tarile Europei.

CENTRUL EUROPEAN DE TINERET isi propune sa armonizeze mentalitatile tinerilor romani cu cele ale tinerilor europeni prin intermediul proiectelor comune, sa faca cunoscute valorile culturale si morale romanesti in Europa, sa promoveze Romania pe plan international.

In cadrul CENTRULUI  EUROPEAN DE TINERET au loc anual activitati cu si pentru tineri:

  1. PROIECTE EUROPENE - Initierea si implementarea proiectelor de tineret cu finantare nationala sau Europeana
  2. CONSILIUL LOCAL AL TINERILOR - proiect destinat intaririi democratiei si formarii viitorilor consilieri locali, echipa de maine a politicii romanesti 
  3. MUNCA SI SCOALA IN EUROPA - proiect destinat promovarii calificarilor europene, a informatiilor legate de procedura de lucru legala  in Europa, echivalarea studiilor, stagii de voluntariat si job-shadowing
  4. CARAVANA EUROPEANA - actiune permanenta de popularizare a temelor de interes european.

 

2. CENTRUL CAMBRIDGE - CAMBRIDGE CENTRE

CENTRUL CAMBRIDGE se adreseaza copiilor si adultilor care doresc sa se initieze sau sa-si perfectioneze cunostintele de limba engleza.

Activitatile educationale de initiere sau aprofundare a limbii engleze sunt organizate pe module si nivele conform metodologiei CAMBRIDGE recunoscute international.  

Activitatile educationale sunt concepute special pentru membrii asociatiei dar respectand principiul egalitatii de sanse nici o persoana care apeleaza la sprijin in vederea initierii sau aprofundarii limbii engleze nu este exclusa.

 

3. CENTRUL EUROPEAN DE CALIFICARI SI MESERII - EUROPEAN WORK CENTRE

CENTRUL EUROPEAN DE CALIFICARI SI MESERII se adreseaza adultilor in vederea pregatirii profesionale prin programe de initiere, calificare si perfectionare in domenii de interes finalizate cu certificate recunoscute la nivel international cum ar fi: MANAGER DE PROIECT, FORMATOR, CONSULTANT PROIECTE EUROPENE, MANAGER DE MEDIU, ADMINISTRATOR PENSIUNE TURISTICA, BUCATAR, OSPATAR, APICULTOR.

In cadrul CENTRULUI EUROPEAN DE CALIFICARI SI MESERII  se organizeaza sesiuni de consiliere in cariera care se adreseaza membrilor asociatiei.

 

4. CENTRUL SOCIAL - SOCIAL CENTRE

CENTRUL SOCIAL de sustinere financiara, materiala si spirituala a varstnicilor prin proiecte permanente:

  1. AJUTA UN BUNIC SINGUR PE LUME! proiect destinat persoanei de varsta a treia singure pe lume prin servicii suport la domiciliul persoanelor asistate.
  2. SA NU-I UITAM PE DASCALII NOSTRI! proiect destinat intelectualilor singuri cu scopul de a combate singuratatea si a pune in valoare experienta de viata. In cadrul proiectului se inregistreaza amintirile de viata pe banda magnetica, se realizeaza albume de poze, colectare de scrisori, pentru a realiza un tablou viu al istoriei locurilor.

Aducerea dascalilor de varsta a treia in atentia tinerei generatii prin activitati comune.

 

5. CLUBUL DE MEDIU - GREEN CLUB

CLUBUL DE MEDIU este deschis persoanelor care iubesc natura si se implica civic pentru a determina schimbarea mentaliatilor si ocrotirea naturii prin diverse proiecte:

  1. OCHIUL CETATEANULUI proiect de monitorizare a cetatii si surprindere a comportamentelor nocive fata de mediu
  2. TRASEU  CULTURAL PENTRU PROMOVAREA MISCARII IN AER LIBER, A TRADITIILOR SI A SOLIDARITATII DINTRE GENERATII proiect de promovare a miscarii in aer liber, cunoasterea frumusetilor naturale, a folclorului, a traditiilor si obiceiurilor locale, pastrarea mostenirii spirituale si culturale, cresterea solidaritatii dintre generatii
  3. MILITARY CAMP –proiect destinat exersarii supravietuirii in natura folosind resursele naturale, proiect desfasurat intr-o fosta unitate militara din jud Bacau.

 

CONDUCEREA ASOCIATIEI

Asociatia are sediul central in Bucuresti, sector 4, str. Poenaru Bordea, nr. 4, ap. 2, cod poştal 70502 si este reprezentanta de:

Director - Executiv: Prof. Dr. Isaila Nadia

Presedinte:  Prof. Zabava Mihaela

Proiecte Repere

We are starting  2^ Online LTTA (Learning, Teaching and Training Activities) ERASMUS+ LESS HATE MORE DEBATE at 4.00 pm Brussels time. It will be possible to join starting from 3.50 pm.   This is the link to join every meeting https://www.gotomeet.me...
Perioada de desfasurare:
10.05.2021 to 22.05.2021
Proiect ERASMUS+ KA2 - Strategic Partnerships for adult education - Less hate more debate
Proiect ERASMUS+ K1 - "FOllow, Share, Tweet, EmpoweR Youth Skills - FOSTER" Approved by National Agency of Greece: 2019-1-EL02-KA105-004869 - Selianitika, Achaia, Greece.    The main aim of the youth exchange “Follow me, like me, share my ideas,...
Perioada de desfasurare:
01.01.2019 to 31.12.2020
Proiect ERASMUS+ K1 - "FOllow, Share, Tweet, EmpoweR Youth Skills - FOSTER"
Proiectul Erasmus+ K1 - BridgeS of Solidarity - Approved by National Agency of Greece: 2018-3-EL02-KA105-004474 – Patras, Greece Perioada: 08.07.2019-17.07.2019   Acest proiect si-a propus sa construiasca punti de legatura intre culturi, astfel...
Perioada de desfasurare:
08.07.2019 to 17.07.2019
Proiectul Erasmus+ K1 - BridgeS of Solidarity
Proiect ERASMUS+ K1 Connecting Youth Through Art - Approved by National Agency of Greece: 2017-2-EL02-KA105-003233 - Ancient Olympia, Ilias, Greece   Proiectul si-a propus sa creeze punti de legatura intre tinerii europeni prin intermediul artei si...
Perioada de desfasurare:
01.01.2018 to 31.12.2020
Proiectul ERASMUS+ K1 Connecting Youth Through Art
Lifelong learning programme - Grundtvig learning partnership Reactivating senior citizens and youngsters in society – ReAge   Relatia dintre tineri si seniori in sensul valorificarii in comun a experientelor celor doua generatii, printr-un transfer...
Perioada de desfasurare:
01.01.2010 to 31.12.2013
Lifelong learning programme - Grundtvig learning partnership
Socrates II - Leonardo Da Vinci - Partnership Creating Active Learning Material for Science Educators of Vocational Education   Scopul principal al proiectului a fost crearea materialelor de invatare bazate pe invatarea activa in domeniul...
Perioada de desfasurare:
01.01.2010 to 31.12.2013
Proiect european Socrates II - Leonardo Da Vinci - Partnership