Activitati de initiere si perfectionare a limbii germane

De ce este este important sa vorbim limba germana?

 

► Limba germana este cea de-a doua limba ca importanta in lumea stiintei. Germania ocupa locul trei in lume prin contributia sa la cercetare si dezvoltare. Este una din tarile care acorda burse pentru cercetatorii din alte tari.

► Cunostintele de germana te pot ajuta sa iti gasesti un loc de munca la o companie germana, fie in Romania, fie in alta tara. Cunoasterea limbii germane la un nivel avansat te va transforma intr-un angajat productiv in ochii unui angajator ce deruleaza afaceri pe plan international.

► Turistii din tarile vorbitoare de limba germana calatoresc mult si spre destinatii indepartate. Acestora le place sa fie placut surprinsi si rasfatati in limba lor de personalul hotelier, respectiv de ghizii turistici.

► Germana este limba lui Goethe, Kafka, Mozart, Bach si Beethoven. Citeste/asculta operele acestora in original si intensifica astfel savoarea lor deosebita.

► Germania acorda un numar mare de burse de studiu pe teritoriul sau, iar intre Germania si Romania exista numeroase acorduri cu privire la programele de schimb pentru elevi si studenti.