0234.530.970

0234.581.135

BACAUL VERDE 2013

Proiect finantat prin Fondul de Mediu

 

Se vor tipari 2000 de pliante pentru prezentarea proiectului. Continutul acestor pliante va fi stabilit de echipa de proiect.
Totodata, va fi organizat si un seminar de prezentare a proiectului incheiat cu o conferinta de presa, in care vor fi expuse obiectivele si scopul proiectului, impactul scontat, rolul proiectului in programul de dezvoltare a societatii din care fac parte grupurile tinta.
Seminarul se va desfasura intro sala inchiriata, care sa ofere conditiile necesare acestei activitati si care dispune de spatii amenajate pentru desfasurarea actiunii de lansare a proiectului.
La aceasta manifestare vor fi invitati sa participe reprezentanti ai tuturor unitatilor scolare implicate in proiect (cadre didactice, elevi si studenti), reprezentanti ai autoritatilor publice locale si institutiilor deconcentrate (Inspectoratul Scolar Judetean, Agentia de Protectia Mediului, Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu, Autoritatea de Sanatate Publica, Directia Sanitara Veterinara, Primaria Bacau, Consiliul Judetean, Institutia Prefectului, Directia Judeteana de Tineret, etc.), voluntarii de mediu din judet, reprezentanti ai societatii civile, reprezentanti ai mass-media locale si regionale.
Fiecare participant va primi o mapa cu materiale informative despre proiect, insotita de o agenda, un  pix si un tricou, toate  personalizate.
Mapele vor contine materiale informative despre protectia mediului, despre scopul si obiectivele proiectului ‘BACAUL VERDE” despre finantator, etc.

 

Descrierea activitatii:
 Pentru transmiterea a cat mai multor informatii de educatie ecologica, se vor organiza si doua actiuni de constientizare, informare si sensibilizare a elevilor din unitatile scolare ialomitene si a populatiei in general. Aceste actiuni vor fi organizate una cu ocazia  Zilei Pamantului  ( 22 aprilie) si una cu ocazia  Zilei Europene a Curateniei (24 mai).

 

Cele doua actiuni vor avea urmatoarele obiective:
• Cresterea nivelului de educatie ecologica si constientizare a populatiei asupra
necesitatii protejarii mediului inconjurator si asupra  pericolului reprezentat de poluare;
• Modificarea mentalitatii actuale conform careia rezolvarea  problemei poluarii
este doar responsabilitatea autoritatilor;
• Popularizarea celor doua sarbatori de mediu;
• Cresterea gradului de implicare a elevilor in activitati de informare a populatiei,
privind prevenirea si stoparea procesului de degradare a calitatii vietii prin poluarea mediului inconjurator.

 

La aceste doua activitati vor participa cele 7 echipe de actiune. Fiecare echipa va mobiliza cate un numar de 20 de elevi voluntari din cele 7 unitati scolare. Aceste echipe vor distribui materiale informative in randul tuturor  elevilor din unitatile de invatamant, dar si in randul populatiei din MUNICIPIUL BACAU.

Galerie foto proiect

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici DE ACORD